Veel besparen met supermarkt aanbiedingen

Elke zichzelf respecterende supermarkt doet er aan mee: de aanbiedingen. Reuze handig, voor jou als consument, als je niet weet wat je moet koken. Stel een menu samen met wat in de aanbieding is en je hebt al snel gemakkelijk en goedkoop een lekkere maaltijd op tafel gezet. Veel mannen, vrouwen en studenten doen op deze manier hun dagelijkse boodschappen. Aanbiedingen geven je ook de mogelijkheid om eens een keer iets nieuws te proberen. Het is een mooie kans om producten die je normaal niet zo snel zou kopen, omdat je ze niet kent of te duur vindt, toch in je winkelwagentje te leggen. Dit is meteen ook één van de redenen dat supermarkten elke dag of week weer met nieuwe aanbiedingen komen.

Waarom zijn er aanbiedingen?

De twee belangrijkste redenen voor aanbiedingen zijn: producten verkopen en klanten de winkel binnen halen. Het gaat hier voor de supermarkt niet altijd, of zelfs vaker niet dan wel, om de producten die in de aanbieding zijn. Dit zijn vaak slechts de lokkertjes. Je ziet iets wat je aantrekkelijk vindt, gaat naar de supermarkt en wordt op slimme wijze langs andere, duurdere, producten geleid. De verleiding ligt op de loer en weerstand bieden aan dat lekkere ijs als dessert wordt ineens een behoorlijke opgave.

Aanbiedingen en marketing

De indeling van de winkel is strategisch. Aanbiedingen liggen altijd in bakken in de hoofdgangen, zodat je ze wel tegen moet komen. Voor de producten die je dagelijks gebruikt, zoals melk en yoghurt, moet je de hele winkel door, waardoor je ook aanbiedingen tegenkomt, die snel in je mandje verdwijnen, want ‘heel handig om in huis te hebben’. Natuurlijk zie je ook veel producten die niet op je lijstje staan, maar wel  Een frisdrank of bier aanbieding is prima als je het toch nodig hebt of om een voorraad aan te leggen voor onverwacht bezoek. Het komt dan goed uit dat je meteen naar de nootjes kunt lopen die er naast liggen – maar niet in de aanbieding zijn – en die ook mee kunt nemen. Door groot in te kopen of door een afspraak te maken met de fabrikant, kan de supermarkt een product soms met korting aanbieden. Dit is eigenlijk een win-win situatie; de klant profiteert van de korting, de supermarkt haalt klanten binnen en maakt toch winst op het product en de fabrikant is blij met meer bekendheid van het product.

Met andere woorden: marketing is een mooi instrument om de klant te (bege)leiden.

Voordeel voor jou

Aanbiedingen houden winkelen ook leuk, omdat je gemakkelijker een keer iets extra’s neemt dat je lekker vindt. En als je slim inkoopt en je niet teveel laat verleiden kun je als consument zeker profiteren van de lagere prijzen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*