Tips voor voordelige all inclusive vakanties

Op zoek naar voordelige vakantie aanbiedingen? Vaak ben je op een all inclusive vakantie voordeliger uit dan wanneer je alles los boekt. Bij een all inclusive vakantie zijn namelijk, naast de vlucht en accommodatie, ook het eten en drinken inbegrepen. Daarnaast heb je geen onverwachte kosten en kun je dus onbezorgd genieten van cocktails bij het zwembad, een ontspannen massage in de hamam of dineren bij zonsondergang. En zeg nou eerlijk: als je er gewoon even tussenuit wil en van zon, zee en strand wil genieten heb je toch niet meer nodig?

  • Bij all inclusive zijn meestal de volgende dingen inbegrepen: (vlieg)reis, transfers, accommodatie, (alcoholische) drankjes, maaltijden, snacks, animatieprogramma’s en de sportfaciliteiten (zoals fitness en zwembad). Lees de all inclusive deal altijd goed na op wat er precies inclusief is. Dit verschilt nogal eens en voorkomt onverwachte verrassingen als je de bar hebt geplunderd en die nét niet inclusief was.
  • Als je dan zo’n all inclusive vakantie hebt gevonden, check dan een aantal dingen altijd voor je gaat. Superbelangrijk zijn de reviews! Vergelijk de ervaringen voor specifieke én up-to-date informatie over het hotel. Bekijk de foto’s kritisch en ga voor in ieder geval een algemene beoordeling van boven de 7.
  • Als het even kan, vermijd dan het hoogseizoen! Het verschil tussen hoog- en laagseizoen kan tot wel honderden euro’s oplopen. Dus als je flexibel bent, probeer dan de vakantieperiodes te ontwijken en boek een vakantie buiten deze populaire tijden.
  • De populaire landen zijn natuurlijk ook de duurste. Dus als je volgende keer naar deals in Spanje en op de Griekse eilanden zoekt, probeer dan ook eens Bulgarije of Tunesië. Hier heb je prachtige plekken voor voordelige prijsjes. Vooral Tunesië heeft veel prachtige resorts aan witte zandstranden met wuivende palmbomen tegen vaak heel lage tarieven! Ook Turkije en Egypte blijven goedkope bestemmingen. 90% Van alle accommodaties zijn daar te boeken op basis van all inclusive, en veel daarvan zijn 4 of 5 sterren.
  • Timing is everything. Aan de ene kant kun je voor extreem lage prijzen goede deals scoren als je voor een super last minute gaat. Dan boek je dus op het allerlaatste moment. Wees voorbereid, want dan vertrek je dus misschien al binnen 3 dagen. Aan de andere kant kun je juist als je heel vroeg boekt voordelige reisjes vinden. Het vroegboek seizoen vanaf januari is vooral voordelig! In deze periode kun je met flinke kortingen goeie deals scoren.

Ook voordelig kan het zijn een huurauto inbegrepen te kiezen. Als je toch wat meer wil zien van je bestemming dan het all-inclusive paradijs is het voordelig om een auto voor een week (in plaats van één tot enkele dagen) te huren. Dan heb je alle vrijheid en kan je toch wat meer zien

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*