Een voetbaltafel kopen doe je zo

voetbaltafel kopen

Een voetbaltafel kopen. Misschien houdt je kind van tafelvoetbal. Misschien wil je je jeugd herleven, of misschien ben je wel op zoek naar een voetbaltafel voor in jouw school- of sportkantine. Waarom je ook op zoek bent naar een voetbaltafel, er een kopen is nog niet zo makkelijk als je op het eerste gezicht zou denken. Er zijn tal van verschillende typen tafels, van verschillende grootte en kwaliteit. Ook het materiaal waarvan een voetbaltafel gemaakt is maakt veel verschil. Afhankelijk van het doel van de locatie en toedracht van een voetbaltafel, kun je uit een aantal verschillende zaken kiezen. Een houten tafel, of toch van plastic bijvoorbeeld? Lees verder voor meer info.

Welk type tafel is geschikt voor jou?

De eerste vraag die een antwoord behoeft wanneer je in de markt bent voor een voetbaltafel, is de toedracht. Wie gaat de tafel gebruiken? Wanneer gaat deze worden gebruikt? Hoe vaak wordt die gebruikt en op welke plek staat die? Een tafel die op een openbare plek staat, zoals een voetbalkantine, werk kantine of café, moet een stuk steviger zijn dan een tafel voor thuis, waar alleen je kind of jijzelf af en toe op speelt. Voor een tafel op een openbare plek moet je je vervolgens afvragen of je een tafel met muntjes of contactloos wil. Tafels met muntjes hebben vaak een glazen plaat erover, zodat ballen niet worden gestolen.

voetbaltafel kopen
Er zijn verschillende soorten voetbaltafels

De verschillende beschikbare maten voetbaltafels

De meeste tafels zijn gebaseerd op de officiële maten die gebruikt worden voor competitie en toernooien. Die maten zijn vastgesteld door het ITSF, de regulerende organisatie binnen de sport van het tafelvoetbal. Die maten zijn 142 centimeter lang, 76 centimeter breed (dat is zonder de stokken) en de stokken met spelers zitten gemiddeld ongeveer 15 centimeter uit elkaar. Het speelveld op zo’n tafels is 120 centimeter bij 70,5 centimeter. Tafels die gemaakt zijn om gewoon thuis wat lol te hebben, zijn doorgaans een stuk kleiner dan de officiële maten. Zeker tafels die gemaakt zijn voor kinderen zijn aanzienlijk kleiner. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*