Tips om je paard op de beste manier mogelijk te verzorgen

Paarden verdienen een goede verzorging vooral tijdens de koudere tijd van het jaar. Er zijn veel aandachtspunten bij het verzorgen van een paard, een oud paard heeft bijvoorbeeld wat meer aandacht nodig dan een jong paard. Gelukkig kun je zelf tal van maatregelen nemen om je paard gezond te houden.

5 tips die het leven van een paard prettiger kunnen maken

  • Voor een paard is het net als bij mensen belangrijk om een goed gebit te behouden. Een goed gebit zorgt er namelijk voor dat het dier ruwvoer kan blijven eten. Er zijn tal van signalen waardoor je kunt zien dat een paard last heeft van het gebit bijvoorbeeld eerst hooi eten en dan pas de brokken en het hoofd schuin houden tijdens het eten. Je kunt deze problemen voorkomen door de tandarts een keer per jaar naar het gebit van een paard te laten kijken.
  • Zoals voor de meeste mensen wel bekend is dienen de hoeven van paarden regelmatig verzorgd te worden. Wanneer een paard problemen heeft met de hoeven kan dit enorm vervelend zijn voor het paard. Daarom kun je het beste om de 3 maanden een hoefsmid laten komen.
  • Paarden zijn gemaakt om te bewegen. Over het algemeen staan de meeste paarden in de winter meer stil dan in andere seizoenen. Dit stilstaan kan voor problemen zorgen, vooral voor oudere paarden. Laat daarom het dier aan het einde van de winter veel bewegen.
  • Ook kun je de uiterlijke verzorging van je dier op peil houden. Lijnzaad kan helpen bij het verzorgen van de vacht van een paard, het lijnzaad kan met het normale voer worden gemengd.
  • Ook is bescherming voor het paard belangrijk. Er zijn verschillende soorten bescherming denk aan beenbeschermers en bescherming tegen vliegen. Verder heb je nog bescherming tegen het te snel afkoelen, dit hebben de dieren vaak na een intensieve trainingssessie. Paardendekens zorgen ervoor dat dat het paard geleidelijk afkoelt, er zijn nog veel meer soorten dekens bijvoorbeeld ook tegen horzels.

Het oppoetsen van een paard

Wat voor veel mensen vanzelfsprekend lijkt namelijk het aandacht geven aan een paard is misschien wel het belangrijkste. Het idee achter het borstelen is dat het de band tussen jou en het paard versterkt. Natuurlijk heeft het borstelen ook nut voor meer waarneembare factoren zoals de huid van het dier. Door je paard te borstelen bevorder je de bloedsomloop en voorkom je schuurplekken van het zadel waar je op zit tijdens het rijden. Wanneer je paard nerveus is kun je hem het beste wat afleiding geven en vooral laten weten waar je bent.

1 Comment

  1. نحن نقدم للعملاء الكرام جميع خدمات مواقع التواصل الاجتماعي من متابعين تويتر، ومتابعين فيسبوك، ومتابعين سناب شات، ومتابعين انستغرام وتيك توك، بالإضافة إلى كافة خدمات منصات التواصل الاجتماعي، يتميز موقع بلاش بتقديم أسعار معقولة في متناول الجميع، كما يوفر باقات مختلفة لتلبية كافة الاحتياجات

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*