Tips om te besparen op je maandelijkse uitgaven

Hier zijn enkele tips om te zorgen dat je minder uitgeeft in de maand dan dat je nu doet. Het bespaarde geld kun je goed gebruiken om andere leuke dingen van te doen. Bijvoorbeeld een leuke vakantie bij elkaar sparen of een huis, auto, verzin het zelf maar.

Telefoonkosten

Een deel van de maandelijkse uitgaven zijn voor de telefoon. Doordat veel mensen hun telefoon afbetalen via hun abonnement. Dit is een dure hobby. Vaak is de rekening per maand wel 35 tot 50 euro. Het kan allemaal veel goedkoper. Met een goedkope sim only, een abonnement zonder dat je het telefoontoestel hierbij betaald. Deze Sim Only abonnementen kosten gemiddeld zo’n 5-20 euro, en hiermee bespaar je toch al gauw 20 euro per maand op je oude dure abonnement. Reken maar uit wat dat per jaar al is.

Stoppen met roken

Een belangrijke pijler hierin is het stoppen met roken.  Dit is een zeer dure hobby van mensen die nog slecht is voor ze ook. Het is zeker niet de meeste makkelijke manier, maar hiermee kan tot wel 300 tot 400 euro per maand bespaard worden.

Internet bellen tv

Ook hier wordt flink voor betaald per maand. Door goed te bepalen wat je wel en niet nodig hebt, hoef je niet een ontzettend dure aparte pakketten af te sluiten bij verschillende aanbieders. Maar neem gewoon een alles in 1 pakket. Dit is een veel goedkoper alternatief, en daarnaast hoef je je niet druk te maken of je alle partijen wel betaald hebt, want dit is er maar 1.

Energierekening

Tegenwoordig zijn er hele handige apps die je helpen om energie te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het Toon van Essent. Hiermee kun je je verwarming regulieren. Dit betekend dus dat je niet heel de dag je verwarming op 20 graden hoeft laten staan, maar dat als je van huis gaat je je verwarming lager kan zetten. Hierdoor verbruikt de thermostaat minder stroom, wat weer scheelt op de energierekening.

Vervoer

Ook op de maandelijkse uitgaven aan vervoer kan bespaard worden. Dit betekend gewoon heel simpel de auto laten staan en met de fiets naar je werk gaan of boodschappen doen. Vaak is het ongeveer even snel en het is nog eens goed voor het milieu ook. Daarnaast ook voor je dagelijkse beweging, dus naast besparen blijf je nog fit ook.

Met deze kleine makkelijke aanpassingen kan je al een stuk goedkoper leven per maand. Ik zou zeggen pak die kans.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*