Hoe verpak je het beste je pakketjes

pakketjes verpakken

Moet je vaak pakketjes verzenden, ofwel als particulier ofwel als bedrijf? Verpak je ze nu meestal nog in plastic zakken of dozen die je nog liggen hebt om zo veel mogelijk tijd en moeite te besparen? Misschien werkte dit in het begin zeer goed maar na een tijd en bij het versturen van meerdere pakketjes, heb je nood aan een meer professionele manier van verzenden. Wat je kan doen, is het aankopen van kartonnen dozen in verschillende maten. Afhankelijk van je noden kan je een bulk aankoop doen van een bepaalde afmeting waardoor het gehele bedrag goedkoper zal uitkomen.

Als particulier

Door het opkomen van nieuwe platformen waarbij consumenten aan elkaar dingen verkopen, hebben ook steeds meer particulieren nood aan een goede verzendmethode. Bijvoorbeeld Vinted met het verkopen van kleren, hiervoor heb je geen stevig verpakkingsmateriaal nodig maar blijft het toch belangrijk om je spullen goed in te pakken zodat ze heelhuids op hun bestemming aankomen. Andere zaken zoals eBay waar je tal van verschillende dingen op kan verkopen, zo ook breekbare dingen, daarbij is het veel belangrijker om je spullen stevig en goed in te pakken voor de verzending. Indien je als particulier veel pakketjes verzendt met breekbare dingen, is het geen slecht idee een bulk aankoop van kartonnen dozen aan te kopen.

Als bedrijf

Verkoop je als bedrijf goederen aan je klanten en kan je deze nationaal of zelfs internationaal versturen? Dan is het voor de reputatie van je bedrijf en de klantentevredenheid zeer belangrijk dat je je producten op een professionele en stevige manier inpakt. Je moet namelijk allereerst vermijden dat je product kapot gaat tijdens de verzending. Daarnaast is de professionaliteit van de verpakking ook zeer belangrijk. Je klant verwacht namelijk dat deze, voor de prijs die hij betaalt, op een professionele manier bij hem toekomt. De buitenverpakking is hiervoor al de allereerste indruk. Voeg een persoonlijk briefje toe zodat je klant zich speciaal voelt en hij zal je al veel waarschijnlijker een positieve review nalaten.

pakketjes verpakken
Het niet professioneel verpakken van je pakketten is slecht voor de reputatie

Pas de verpakking aan aan je product

De meeste verpakkingen voor verzendingen, zijn kartonnen dozen. Deze zijn goed bestand tegen alle weersomstandigheden, kunnen grote gewichten dragen, kan je makkelijk je verzendetiket op plakken en bestaan er in alle groottes. Zo kan je allerhande producten verzenden in kartonnen dozen. Ook wijnflessen kan je verzenden in kartonnen dozen. Er bestaan namelijk ook aangepaste veiligheids verpakkingen om in de binnenkant van je dozen te steken zodat je producten niet heen en weer kunnen rollen en zo ook beschadigd worden tijdens de verzending. Indien je veel kleine dingen verzendt, is het handig om ook bubbelplastic toe te voegen in je verpakking om zo alle producten vast te houden in de doos.

Kies de beste verzendmaatschappij

Binnen Europa bestaan er al heel wat verzendmaatschappijen die je pakketjes kunnen versturen. Zo heb je in Nederland vooral PostNL en DHL. In België varieert dit momenteel al van Bpost, DHL en vrij recent ook UPS. Er zijn dus zeer veel mogelijkheden om je pakketjes te verzenden. De kostprijs varieert sterk maar zo ook de service en de verzendtijd. Indien je het belangrijk vindt om je pakketjes snel te verzenden en op hun bestemming te laten toekomen, zal je meer betalen. Indien je dit niet zo belangrijk vindt, zal het langer duren voordat de pakketjes op hun bestemming toekomen maar betaal je wel veel minder en heb je dus ofwel een hogere marge ofwel een competitieve lagere prijs voor je klanten. Vergelijk zeker goed alle verzendmaatschappijen en kies degene die het best bij je past.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*