Plezier voor de kids met een trampoline

trampoline plezier

Heb je zelf als kind ook altijd al een trampoline gewild? Ik kan alleszins zeggen van wel. Als kind is het altijd een groot plezier om ten eerste al te kunnen buiten spelen en daarnaast ook nog volop te kunnen springen alleen of met vrienden. Als ouders is het ook een goede investering aangezien je kind dagelijks veel beweegt door het gebruik van de trampoline én meer buiten speelt. In dit artikel geven we je meer uitleg waarom het kopen van een trampoline een goed idee is én welke trampoline je het beste koopt, zoals bijvoorbeeld de Avyna trampoline.

Minder digitaal

Doordat kinderen opgroeien in een digitaal tijdperk, zitten kinderen 24/7 vastgekluisterd aan een scherm. Voor school beginnen kinderen al vanaf een jonge leeftijd te werken met pc’s of zelfs ipads. Daarnaast spelen ze thuis spelletjes op de iPad of de PC en kijken ze series of films op TV. Misschien heeft je kind ook al een smartphone en zit hij of zij hierdoor nog meer op schermen. Het digitale tijdperk is goed voor je kinderen om mee te zijn met wereldse zaken en zichzelf te ontdekken. Echter is té veel digitaal ook niet goed. Dit kan namelijk hun ogen sneller achteruit laten gaan en hun sociale capaciteiten sterk verminderen.

Meer beweging

Doordat kinderen zo vastgekluisterd zitten aan meerdere schermen gedurende de hele dag, moeten ouders een manier zien te vinden om hun kind meer te laten bewegen. Je kind elke dag naar school laten fietsen is al een positieve verandering. Daarnaast hem of haar in een sportschool laten inschrijven om toch zeker enkele keren per week beweging te hebben, is ook al een zeer goed idee. Een nog beter en ook meer simpel idee is om een trampoline aan te schaffen. Trampolines kopen zijn namelijk al minder duur geworden dan vroeger en passen gewoon bij je in de tuin. Zo kan je kind bij hem of haar thuis al sneller veel meer bewegen én is het nog superleuk ook voor jou én je kind.

trampoline plezier
Een trampoline zorgt er uiteraard voor dat kinderen meer bewegen

Meer sociaal contact

Wanneer je kind een trampoline in zijn tuin heeft staan, zal je kind al sneller veel vriendjes over de vloer willen hebben om de trampoline mee te delen. Je kan namelijk verschillende trucjes uitvoeren op de trampoline en alleen is maar alleen natuurlijk. Misschien heb je wel al gemerkt dat je kind graag bij vriendjes gaat spelen die een trampoline in de tuin hebben staan. Door het hebben van een trampoline, krijgt je kind dus ook meer sociaal contact wat goed is voor de opvoeding.

Gelukkiger leven

Door het meer bewegen van je kind én meer sociaal contact hebben, wordt je kind automatisch veel gelukkiger. Weet je nog die tijd waar jij als kind zoveel buiten speelde met je broers en zussen of met vrienden? Dat was een geweldige tijd. Misschien vond je het als kind niet altijd even leuk om steeds buiten te moeten gaan spelen van je ouders maar als je er nu op terugkijkt is dit één van de beste herinneringen van je kindertijd. Gun je kind dus ook die gelukkige buitenspeeltijd en geef hem of haar een trampoline. Je hebt er van verschillende groottes waardoor je zelfs in een kleine tuin een trampoline kan plaatsen. Een trampoline is ook volledig veilig door het veiligheidsnet dat erbij komt. Zo kan je je kind zonder zorgen buiten laten spelen en zal je kind ook nog eens veel gelukkiger zijn. Win-win dus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*