Tips voor een MiFi router op vakantie 

Tips voor een MiFi router op vakantie 

Hoewel gratis wifi tegenwoordig op veel plekken beschikbaar is, laat de kwaliteit ervan tijdens vakanties vaak te wensen over. Het signaal is zwak, het inloggen kan lastig zijn en de snelheid is ook niet altijd even goed. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun eigen wifi-netwerk op vakantie te hebben. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar we gaan je hier uitleggen hoe je zelf ook je eigen wifi kunt hebben tijdens je vakantie. 

De voordelen van een eigen netwerk op vakantie 

Het hebben van je eigen wifi op vakantie heeft veel voordelen. Het betekent dat je een betrouwbaar, snel en veilig wifi-netwerk hebt dat je zelf kunt beheren. Je kunt gemakkelijk bijhouden hoeveel data je gebruikt en met meerdere apparaten tegelijk online gaan op hetzelfde netwerk. Het beste van alles is dat je overal en altijd online kunt zijn, zelfs in de auto, zonder te hoeven vertrouwen op onbetrouwbare gratis netwerken in de omgeving. Met je eigen wifi heb je zowel de vrijheid als de gemoedstoestand om altijd verbonden te blijven tijdens je vakantie. 

Tips voor een MiFi router op vakantie 

De verschillende methodes voor eigen wifi 

Er zijn verschillende manieren om je eigen wifi op vakantie te regelen. Je kunt bijvoorbeeld je smartphone gebruiken als hotspot om een wifi-netwerk op te zetten. Een nog betere optie is echter het gebruik van een draagbare MiFi router in combinatie met een simkaart. Een MiFi-router is een draagbare wifi-router die klein van formaat is, een oplaadbare batterij heeft en een simkaart kan accepteren. Hierdoor kun je hem overal mee naartoe nemen, zelfs in de auto op weg naar je vakantiebestemming. 

De snelheid van het internet 

De snelheid wordt meestal aangegeven als 3G of 4G/LTE. 3G downloadsnelheden bieden ongeveer 5 tot 10 Mbit/s. Dit is vergelijkbaar met een langzamere vaste internetverbinding. Aan de andere kant kan 4G/LTE theoretisch snelheden tot wel 1000 Mbit/s behalen. In de praktijk ligt dit meestal tussen de 10 en 20 Mbit/s en dat is ook afhankelijk van de locatie en de netwerkdekking. Je moet ook controleren of het land waar je de router gebruikt beschikt over een 4G-netwerk, aangezien sommige landen nog geen 4G-netwerk hebben en de router dan verbinding maakt via een langzamere 2G- of 3G-verbinding. 

Tips voor een MiFi router op vakantie 

De databundel 

Bij het kiezen van een simkaart voor je mobiele router is het handig om te weten dat deze speciaal is ontworpen voor datagebruik en dat je geen belbundel nodig hebt. Je vindt deze simkaarten meestal op de websites van providers, vaak op de pagina’s voor tablets of sim-only abonnementen. Ze lijken sterk op de simkaarten die je voor tablets kunt gebruiken. Je hebt de keuze tussen prepaid of een abonnement. Abonnementen zijn doorgaans voordeliger als je de simkaart langere tijd gebruikt, maar als je deze alleen tijdens je zomervakantie wilt benutten, kan prepaid wellicht voordeliger zijn. Let op: de abonnementsprijzen gelden meestal alleen voor nationaal gebruik. In het buitenland kunnen er roamingkosten van toepassing zijn. De omvang van je databundel hangt af van je gebruik, bijvoorbeeld of je van plan bent ’s avonds op de camping Netflix te kijken of af en toe Google Maps wilt raadplegen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*