5G voor thuis

5G internetverbinding

We kennen in de wereld van de mobiele connectiviteit 2G, 3G, 4G en inmiddels ook al 5G. Er zijn continu ontwikkelingen gaande op het gebied van mobiele verbindingen, en het is soms lastig om mee te gaan met de tijd. Zo kan het zijn dat je net gewend bent aan een bepaald mobiel netwerk, terwijl de nieuwe generatie alweer aan de deur klopt. Maar wat betekent de komst van 4G of 5G nou precies? En waarom hebben we telkens een nieuwe G nodig? Hierover lees je meer in dit artikel.

Blijven vernieuwen

Als er niet wordt vernieuwd, dan lopen we achter de feiten aan. We leven in een wereld die telkens meer op het digitale focust, en daar moeten we ons gedrag op aanpassen. Zowel in ons privé-gebruik als tijdens het werk zijn we alsmaar meer afhankelijk van een snelle verbinding met het internet. Bovendien groeit de bevolking steeds door, en dat betekent kortweg dat meer mensen gebruik moeten maken van hetzelfde mobiele netwerk. 

Telkens een nieuwe ‘G’

Omdat we steeds meer eisen van de technologische ontwikkeling, komt er steeds een nieuwe ‘G’. De ‘G’ staat overigens voor ‘Generation’. Dat wil zeggen dat 5G een nieuwere generatie is dan 4G, en daarmee het netwerk sneller en soepeler laat werken. Zo kan de overbelasting de kop ingedrukt worden, en blijft iedereen verzekerd van een snelle verbinding met het internet, en een aanvaardbare downloadsnelheid. 

Moet je genoodzaakt aan de 5G?

Je kunt jezelf afvragen waarom je niet altijd uit de voeten kunt met je 4G-netwerk, terwijl dat nu wel gerust kan. Maar zoals gezegd, de digitale wereld wordt geïntensiveerd en ook het gebruik van digitale netwerken wordt dus meer belast. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, de komende jaren zal 4G nog gewoon gebruikt kunnen worden. De meeste toepassingen die de afgelopen periode zijn ontwikkeld kennen namelijk een dubbele functionaliteit. Het zijn geen apparaten waar uitsluitend 5G voor nodig is, ook voor 4G zijn ze functioneel.

Waarvoor is 5G nodig?

De komende tijd kennen de meeste apparaten dan wel een dubbele functionaliteit, namelijk zowel 4G als 5G, maar we zullen toch mee moeten gaan met de tijd. 5G is een antwoord op de vraag om een snellere dataverbinding. Een gemiddelde afnemer heeft ongeveer 1 gigabit per seconde nodig, zoals dat er in deze tijd uitziet, maar dat gaat alleen maar meer worden. 5G biedt de mogelijkheid om een snelheid van maarliefst 10 gigabit te behalen per seconde.

5G biedt meer voordeel

Er zijn verschillende andere aspecten die het gebruik van 5G aantrekkelijk maken. Zo biedt 5G de mogelijkheid om met allerlei verschillende slimme apparaten te verbinden, zowel thuis als op de werkvloer. Bovendien is 5G een uitkomst om de infrastructuur van Nederland te bevorderen. Op verschillende manieren kan er informatie verzameld worden die de doorstroming van het verkeer bevorderd. 

Vergeet ook niet de toepassingen in verschillende sectoren die stoeien met externe factoren waar nu nog geen oplossing voor is gevonden. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan de landbouwsector, waar de melkveehouderij meer data kan verzamelen en daarop kan inspelen. Of door middel van grondmetingen bepalen wanneer er gesproeid moet worden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of 5G is een oplossing.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*