De beste tafeltennis tafels

beste tafeltennis tafel

Een goede tafeltennis kopen, dat is voor iedereen anders. Er bestaan enorme verschillen tussen soorten en maten tafeltennistafels. Wat de beste tafel is in jouw specifieke geval, is dan ook moeilijk om te bepalen. Er zijn tafels voor binnen, tafels voor buiten, tafels die je kunt opklappen om tegen jezelf te oefenen, tafels van cement, en zelfs tafels speciaal voor competitite. Hier is geen one size fits all oplossing mogelijk. Misschien is een cornilleau tafeltennistafel voor jou geschikt, of misschien ga je liever voor een mooie buitentafel. In dit stuk lopen we door een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een tafeltennistafel.

De belangrijkste vraag: binnen of buiten?

De eerste vraag die je jezelf zult moeten stellen: ga je binnen of buiten spelen op de tafel? Er zijn speciale tafels voor buiten. Die zijn van materialen gemaakt die goed tegen regen, zon en wind kunnen. Als je een binnentafel buiten zet, zul je zien dat het speeloppervlak gaat verkleuren en zelfs vervormen. Op die manier is je tafel binnen no time kapot. Een binnentafel kan bij mooi weer overigens ook buiten worden gebruikt. Die breng je na het spelen gewoon weer naar binnen. Een tafel voor buiten is leuk, maar kan in de wind al nauwelijks gebruikt worden. Een balletje is licht en waait makkelijk weg.

beste tafeltennis tafel
Er zijn verschillen tussen het binnen en buiten spelen

Hoe gaat de tafel worden gebruikt?

Als je hebt bepaald of jouw tafel binnen of buiten komt, kun je met de volgende vraag aan de slag: hoe ga je de tafel gebruiken? Ga jij er zelf op spelen, met je familie, vrienden en partner? Of is het een tafel die intensief gebruikt zal worden. Bijvoorbeeld bij een vereniging of op een schoolplein. Tafels die door meerdere mensen gebruikt worden zullen veel meer slijtage krijgen. Als je een tafel koopt voor intensief gebruik, zul je daar dus rekening mee moeten houden. Een stevige tafel is dan een must. In regel is het zo dat zwaardere tafels steviger zijn. Een goed frame is ook essentieel.

De juiste tafel kiezen voor jouw wensen

Als je bovenstaande vragen allemaal hebt beantwoord, heb je al een stuk beter beeld van de richting waar je op gaat. Welke dikte heb je nodig? Voor een familietafel is 16 mm meestal meer dan genoeg, voor een tafel waar serieuze competitie op wordt gespeeld wil je liever een nog dikkere tafel. Ook als je bij een vereniging zit en je thuis wil oefenen, is het raadzaam om een tafel te halen die zoveel mogelijk lijkt op de tafels die je op de vereniging hebt. Wedstrijdtafels dus, van superieure kwaliteit. Zoals eerder in dit stuk vermeld, is hier absoluut geen one size fits all oplossing mogelijk. 

De beste merken tafeltennistafels

Er zijn veel goede merken tafeltennistafels, maar twee merken die er voor mij altijd bovenuit springen qua prijs/kwaliteit verhouding, is de buffalo tafeltennistafel en de verschillende modellen van cornilleau. Met beide merken weet je eigenlijk altijd dat je goed zit. In welk kwaliteitssegment je ook op zoek bent. Een pingpongtafel koop je niet zomaar na een impuls, over deze aankoop wil je goed nadenken. Dan zul je nog jarenlang plezier hebben van je tafel. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*