Aanbiedingen scoren? Dit zijn je opties

Deals scoren op websites

Ben je gek op aanbiedingen scoren? Dan is het een leuke hobby om zo veel mogelijk aanbiedingen binnen te halen, zodat je altijd de juiste prijs voor het product of het uitje dat je op het oog hebt, kunt betalen. De Consumentenbond besloot in de wereld van de aanbiedingssites te treden en kwam achter een aantal schokkende ontdekkingen. De meeste aanbiedingen zijn namelijk niet zo mooi als ze lijken. 

Hoe werken dagaanbiedingssites precies?

Aanbiedingssites of dagaanbiedingssites halen consumenten over om koopjes te scoren. Er worden verschillende producten of uitjes aangeboden met een flinke korting. Er worden echter verkooptrucs toegepast door dit soort websites, om je onder tijdsdruk te plaatsen, zodat je sneller overgaat tot de aanschaf van het product of het uitje. Dit doen zij door een aflopende klok op de pagina te plaatsen, de voorraad te vermelden en een doorgestreepte originele prijs of een kortingspercentage te showen. Sommige aanbiedingen gelden maar voor 24 uur, maar komen een paar dagen later opeens nog een keer online, met een andere prijs dan voorheen. Houd hier dus rekening mee. 

Dag aanbiedingswebsites

Uit wat voor aanbod kun je doorgaans kiezen?

Wanneer je een koopje wil scoren op dagaanbiedingssites of aanbiedingssites in het algemeen, kun je vaak uit een breed assortiment kiezen. Het aanbod dat je voorbij ziet komen is vaak uniek, handig om te hebben, grappig of bijzonder. De producten die je ziet, zijn eigenlijk vaak van partijen die graag hun restpartij willen verkopen, vandaar dat ze het met een korting van de hand proberen te doen. Veel producten die je als aanbieding kunt scoren, zijn merkloos, op meerdere sites tegelijk terug te vinden of flink verouderd. 

Omdat je lastig naar de producten kunt zoeken op andere websites, gaan consumenten ervan uit dat het om een goede deal gaat, omdat zij het product nergens anders dan op aanbiedingssites terug zien komen. 

Aanbiedingen van dagdeals

Aanbiedingen scoren? Is het echt wel zo voordelig als je denkt?

De websites die dagaanbiedingen of bijzondere koopjes aanbieden, bieden zo nu en dan deals aan die bijna te mooi zijn om waar te zijn. De websites laten de consument geloven dat zij een goede deal aanbieden, maar in werkelijkheid kun je het product elders goedkoper krijgen, betaal je veel bezorgkosten, gaat het om verouderde producten en ga zo maar door. Houd er dus rekening mee dat koopjes scoren niet altijd zo voordelig is als je misschien denkt. Doe je eigen research naar het product en de prijs, om erachter te komen of je met een deal te maken hebt of niet. 

De Consumentenbond deed onderzoek naar aanbiedingen scoren
De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar aanbiedingen scoren via aanbiedingssites. Zij vroegen 1800 panelleden om hun ervaringen én keken naar 100 aanbiedingen, die op de 10 meest populaire aanbiedingssites terug te vinden waren, met andere webshops op het internet. Uit dit onderzoek bleek dat 62 van de 100 aanbiedingen, helemaal geen koopje bleken te zijn. Soms vonden zij zelfs hetzelfde product terug op andere websites, voor een lagere prijs, zonder dat het daar in de aanbieding was. Dit is natuurlijk erg kwalijk, aangezien de consument op dat moment misleid wordt, om tot een aankoop over te gaan, zonder dat het om een koopje gaat. 

Bijna een kwart van het panel, dat was zo’n 22%, liet zich overhalen om aanbiedingen te scoren die maar één dag geldig waren. Vaak stond er iets in de trant van, alleen vandaag geldig, koop deze deal snel of kon je een aftellende klok zien, die de uren tot het einde van de actie liet zien. De tijdsdruk zorgde ervoor dat zij de aanbiedingen scoorden, zonder dat ze keken of het wel écht om een koopje ging. 

Online sale en de werkelijkheid

De beste tips om aanbiedingen te scoren

Wil je aanbiedingen scoren en ervoor zorgen dat je ook daadwerkelijk een goede deal te pakken krijgt? Dan dien je kritisch naar de advertentie te kijken en de website te controleren. Kijk bijvoorbeeld wat het product of het uitje dat je op het oog hebt, bij andere websites kost. Zo kun je zelf een prijsvergelijking uitvoeren. Een andere handige tip tijdens het scoren van aanbiedingen, is dat je de tijdsdruk van de aanbieding geen invloed laat hebben op je uiteindelijke keuze. Staat er bijvoorbeeld bij dat de aanbieding tot een bepaalde datum geldt? Denk er dan alsnog rustig over na. Op die manier voorkom je impulsaankopen. 

Verder kun je op het internet reviews teruglezen over de dagaanbiedingssite waar je op shopt. Zijn er vooral positieve reviews te lezen? Dan kun je ervan uitgaan dat de website betrouwbaar is. Zorg ervoor dat je kritisch kijkt naar de aanbiedingen die je voorbij ziet komen. Houd ook altijd rekening met de bezorg- of retourkosten, want vaak betaal je daar flink meer voor als je een koopje scoort. Dan ben je achteraf toch meer geld kwijt aan het product, zonder dat je het door had. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*