Welke autoverzekering is voor jou het meest geschikt?

Wanneer je een auto hebt gekocht of indien je van plan bent om er één aan te kopen is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat je deze verplicht dient te laten verzekeren. De autoverzekering die voor elke eigenaar van een auto verplicht is noemen we de WA-verzekering. Eigenlijk is dit een verzekering waar jij als verzekeringnemer zelf niet zoveel voordeel van zal ondervinden, in tegendeel. Ze richt zich namelijk uitsluitend tot het indekken van de schade die wordt aangebracht ten opzichte van derden. Wil je ook schade aan je eigen auto laten verzekeren? In dat geval zal je moeten kiezen voor een beperkte of een volledige cascoverzekering. Welke autoverzekering voor jou nu precies het meest geschikt is kom je te weten door het raadplegen van de informatie op deze pagina!

Een zo voordelig mogelijk autoverzekering afsluiten?

Veel mensen zijn uitstekende bestuurders waardoor het voor hen vooral van belang is om een zo voordelig mogelijke autoverzekering af te kunnen sluiten. Indien dat eveneens geldt voor jou kan het voldoende zijn om te kiezen voor de verplichte WA-verzekering. Je moet er dan alleen rekening mee houden dat elke schade aan je eigen auto uit eigen zak dient te worden betaald. Heb je daar geen probleem mee? In dat geval is de verplichte WA-verzekering afsluiten wellicht voldoende. Op dit vlak hebben we bovendien nog een interessante, extra tip voor jou in petto. Wist je namelijk dat het zo is dat de verschuldigde premie voor een WA-verzekering niet bij wet is vastgesteld? Veel mensen denken dat wel, maar dat is niet zo. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan er dan ook in de praktijk zomaar voor zorgen dat je kan rekenen op een extra interessante besparing.

Een nieuwe auto optimaal laten verzekeren?

Heb je er voor gekozen om een nieuwe (dure) auto aan te kopen en wil je deze graag zo optimaal mogelijk laten verzekeren? In dat geval kan het idee al snel bij je opkomen om over te gaan tot het afsluiten van een volledige cascoverzekering. Het afsluiten van een dergelijke polis zorgt er in de praktijk voor dat je eigenlijk twee types autoverzekeringen in één afsluit. De volledige cascoverzekering omvat namelijk niet alleen alle bepalingen uit de standaard (en verplichte) WA-verzekering, daarnaast wordt ze aangevuld met heel wat extra dekkingen. Welke dekkingen dit precies zijn wordt meteen duidelijk door het onderstaande overzicht:

  • Schade welke optreedt aan de auto die door de bestuurder zelf is veroorzaakt;
  • Schade welke werd veroorzaakt aan de auto door een onbekende derde;
  • Schade aan de auto die het gevolg is van een betwist ongeval;
  • Schade aan de auto welke het gevolg is van een brand;
  • Schade aan de auto ten gevolge van een diefstal;
  • Schade onder de vorm van glasbreuk;

Een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden bij een volledige cascoverzekering is dat mogelijke letsels die jij als bestuurder hebt opgelopen tijdens een ongeval niet zijn ingedekt. Wil je ook de medische kosten die hieruit voortvloeien laten indekken? In dat geval is het een vereiste om een zogenaamde bestuurdersverzekering af te sluiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*