Waar kan je een pooltafel kopen?

Pooltafels kopen. Dat is nog niet zo simpel en makkelijk als je denkt. Als je houdt van een spelletje pool in je vrije tijd, en je wil een mooie tafel voor in je woonkamer, garage of mancave, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een simpele tafel van een klein formaat. Heb je een café, poolcentrum of andere openbare plek waar de pooltafels komen te staan? Dan heb je waarschijnlijk een heel ander type tafel nodig. Zeker als je ook wedstrijden wil laten spelen op jouw tafel, is het van groot belang dat de tafel aan een aantal voorwaarden voldoet. Een pooltafel koop je tegenwoordig trouwens makkelijk online. 

Het tafelblad: je krijgt waar je voor betaalt

Als je een pooltafel wil kopen, zijn er een aantal keuzes die je kunt maken. Te beginnen met het allerbelangrijkste: het tafelblad. Er zijn verschillende soorten materialen waarvan tafelbladen voor pooltafels kunnen worden gemaakt. Hier geldt: je krijgt waar je voor betaalt. Het is dus belangrijk dat je voor je tot een aankoop overgaat precies weet wat je met de tafel wil, wie hem gaat gebruiken, hoe vaak die gebruikt gaat worden en wat het doel is. Wordt hij gebruikt voor wedstrijden of niet? Afhankelijk van je doel met de tafel, kun je kiezen uit synthetisch materiaal of leisteen. Synthetisch is goedkoper, leisteen is de standaard voor competities en preciezer.

Een pooltafel moet in de ruimte passen

Als je een pooltafel wil kopen, of dat nu voor in je eigen woning is, of in een openbare ruimte zoals een café, is het allerbelangrijkste dat de tafel past. Als de tafel niet past heb je een probleem. Het gaat daarbij niet alleen om de omvang van de tafel zelf, maar ook om genoeg ruimte om de tafel heen, zodat er voldoende ruimte is om te spelen. Je hebt daarvoor echt meer ruimte nodig dan je denkt. Verkijk je er niet op! Een bartafel is meestal 2,23 bij 1,16 meter. Voor een echte professionele tafel is dat 2,54 bij 1,27 meter. Schaf alleen een tafel aan bij voldoende ruimte!

pooltafel kopen
Uiteraard moet je rekening houden met de beschikbare ruimte

De geschiedenis van pooltafels

Pool, billiards en andere tafelspellen met ballen, worden al eeuwenlang gespeeld. Het zijn allemaal spellen waarbij je met een houten of plastic keu tegen een bal aan stoot. Die bal stoot vervolgens tegen andere ballen aan. Pool werd al in de vijftiende eeuw gespeeld. Het begon buiten, maar al snel werd het spel naar binnen verplaatst, om op pooltafels te spelen. De eerste pooltafel werd in de 17e eeuw gebouwd door Koning Louis X1 van Frankrijk. Het spel werd in die tijd steeds populairder en populairder onder de Franse elite. De ballen werden in die tijd gemaakt van een mix van ivoor, klei en hout.

Waar koop je een goede tafel?

Een goede tafel kun je tegenwoordig makkelijk vinden. Vroeger waren er veel lokale dealers. Tegenwoordig is dat steeds minder, en kun je vaker online terecht. Het is steeds makkelijker om online goede service te bieden en te krijgen, en een beetje goede webshop heeft doorgaans ook een showroom waar je langs kunt gaan. Pooltafels kunnen thuis worden bezorgd en geïnstalleerd. Laat je goed informeren en vind de juiste tafel voor jouw toepassing. Veel succes!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*