Thermische olieketels aanbiedingen

Thermische olieketels van Inplan zijn gebruiksvriendelijk en betrouwbaar! Het zijn automatisch functionerende ketels die gebruikt worden voor industriële productieprocessen met een klein of groot vermogen. De ketels werken op thermische olie, dat verhit kan worden tot extreem hoge temperaturen. De olie blijft – in tegenstelling tot stoom – het hele proces vloeibaar. De temperatuur van thermische olieketels kan oplopen tot 400 °C.

Een thermische olieketel bespaart kosten!

De thermische olieketels zijn voorzien van een dubbele achterwand. Hiermee kan een hoog rendement van 93% worden behaald. De achterwand koelt de olie en is daarmee deel van het verbrandingsproces. U merkt direct in het energieverbruik dat de olie wordt gekoeld door de dubbele achterwand. Dit zorgt namelijk voor een lager energieverbruik waardoor u kosten bespaart!

De achterwand is niet gemetseld. Dat bespaart u onderhoudskosten omdat er geen periodieke controle van de achterwand nodig is.

Compacte thermische olieketels

De thermische olieketels kunnen ook als compacte installaties worden geleverd. Als u kiest voor een compacte unit worden de olieketel, circulatiepomp, afsluiters en filters samengebouwd tot één compacte installatie. Het voordeel van compacte installaties is dat u de montagetijd op de opstellingsplaats aanzienlijk verkort. Ook dat bespaart u kosten!

Thermische olieketel of stoomketel?

Zowel stoomketels als olieketels worden in industriële toepassingen veel gebruikt. Beide manieren zijn uitstekend om te zorgen voor warmte in het productieproces. Maar wanneer kiest u voor een thermische olieketel of een stoomketel?

Het grote voordeel van een thermische olieketel is dat het automatisch functionerende ketels zijn waarvan de temperatuur op kan lopen tot 400 °C. Het rendement is hoog en het energieverbruik is relatief laag.

Het grote voordeel van stoomketels is dat het rendement op kan lopen tot 98% of zelfs 102%. Daarnaast kunnen stoomketels gemakkelijker aangepast worden als de warmtevraag veranderd. Stoomketels zijn perfect voor kleinere productieprocessen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*