Onbeperkt 4G internet? Dat regel je zo

Onbeperkt 4G regel je zo

Providers adverteren er maar al te graag mee; onbeperkt 4G internet. Een manier om eindeloos te blijven downloaden, streamen en surfen, met zoveel mensen als je wil en ongeacht de hoeveelheid MB’s die je nodig hebt. Maar is onbeperkt 4G wel écht onbeperkt? Zijn er helemaal geen limieten? De zaken zitten over het algemeen meer genuanceerd in elkaar dan providers je doen denken. Hier lees je wat ‘onbeperkt’ precies betekent, en je krijgt een idee van de voorwaarden die verschillende providers aan het gebruik stellen. 

Welke beperking kent onbeperkt 4G internet?

Elke provider stelt andere specifieke eisen aan het internetgebruik van haar klanten, maar er zijn bepaalde richtlijnen die voor iedereen van belang zijn. Want houd je jezelf daar niet aan, dan kan je zomaar gelimiteerd worden in de downloads die je doet, of de snelheid van je verbinding kan eronder te lijden hebben. De belofte dat er geen beperking is op je verbruik, is in de regel dus een loze belofte. Iedereen zal rekening moeten houden met elkaar, want een netwerk kan maar in zoverre worden belast.

Gemiddelde verbruik

Je moet te allen tijde rekening houden met het gemiddeld verbruik, want dat wordt door de meeste providers ook als maatstaf genomen. Neem als uitgangspunt het verbruik van een gemiddeld huishouden, dat is namelijk zo’n 250GB in de maand. Heb je onevenredig veel uitschieters in je verbruik, dan kan het netwerk dit niet aan. De meeste providers trekken aan de bel als er bijvoorbeeld teveel mensen tegelijk het netwerk overbelasten en daarbij grote bestanden downloaden. De capaciteit van een netwerk blijft dus altijd het belangrijkst, en daarom is onbeperkt niet altijd even onbeperkt.

Gemiddeld verbruik 4G

Welke providers bieden je de beste deal?

De twee providers die het best uit de bus komen voor wat betreft onbeperkt 4G internet, zijn T-Mobile en Tele2. Hier kun je tot 5GB aan data per dag verbruiken, en middels een gratis smsje kun je dit ook aanvullen. Je betaalt voor een abonnement bij T-Mobile €35 in de maand, wat tien euro meer is dan het abonnement van Tele2. Maar het netwerk van T-Mobile is wel sneller en betrouwbaarder dan dat van Tele2. Bovendien krijg je bij Tele2 maar 8GB data per maand, terwijl dit bij T-Mobile 10GB is. Kijk dus goed wat je nodig hebt, voordat je een keuze maakt voor een bepaald abonnement.

Onbeperkt internet met hotspot

Wil je tijdelijk onbeperkt internet op andere apparaten dan je telefoon, in plaats van een extra abonnement waar je aan vast zit? Dan is het gebruik van een hotspot een goede mogelijkheid. Je gebruikt hiervoor in de meeste gevallen je mobiele telefoon, en die fungeert als hotspot. Je maakt met je telefoon verbinding met andere apparatuur, zoals de televisie of de laptop, waardoor je het internet van je telefoon kunt inzetten op deze apparaten. Maar houd wel voor ogen dat je de databundel van je mobiele telefoon gebruikt als je op deze manier onbeperkt 4G inzet. Dat wil zeggen dat je veel data kunt verbruiken als er bijvoorbeeld meerdere mensen gebruik maken van die hotspot.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*