Zo word je niet belazerd met Black Friday!

Black Friday

Black Friday, de dag waarbij je producten voor een lagere prijs kan kopen dan normaal. Wie houd er nou niet van? De verleidelijke prijzen vliegen je om de oren en er valt genoeg leuks te kopen. Dit loopt van kleding tot diverse software, je kan het zo gek niet bedenken. Maar door de reclames en Black Friday dagdeals, komt het vaak voor dat je thuis komt met allerlei onnodige aankopen. Maar hoe voorkom je dit en wat zijn handige tips om ervoor te zorgen dat je niet thuis komt met een lege bankrekening? Daar gaan wij het in dit artikel uitgebreid over hebben, dus lees snel verder!

Lees meer: Zo word je niet belazerd met Black Friday!

Wat is Black Friday?

Vele van ons zullen wel weten wat Friday Black is, maar weet je ook waar het vandaan komt? Het Black Friday concept is ontstaan in Amerika en is de laatste jaren ook een enorme trend geworden in Nederland. In het begin werden er voornamelijk spullen uit de elektronica wereld verkocht, maar tegenwoordig doet alles en iedereen mee. Of het nou gaat om verzorgingsproducten of mode en lifestyle, alles is te verkrijgen met een hoop korting. 

Spullen kopen met hierbij een korting is geheel normaal geworden. Sterker nog, wanneer je een grote aankoop doet zonder korting heb je het voor je gevoel bijna altijd slecht gedaan. Hierbij komt uiteraard ook een stukje sociale druk kijken. Ook komt het vaak voor dat je vooraf al gaat bedenken of je er achteraf geen spijt van zult gaan krijgen. 

Hoe voorkom je onnodige aankopen met Black Friday?

Kan jij je wel vinden in het bovenstaande stukje tekst en kom je vaak thuis met onnodige diversen aankopen, zoals een deal Black Friday? Dan kan je vast wel een aantal tips gebruiken. Hieronder hebben we een aantal tips weergegeven, zodat jij geen onnodige spullen gaat aanschaffen. 

Eet en drink genoeg

Het klinkt misschien wat gek, maar het is belangrijk dat je met een volle maag op stap gaat. Het is wetenschappelijk bewezen dat als je met trek gaat winkelen, je sneller geneigd bent om impulsaankopen te gaan doen. En laat dat nou net iets zijn wat we graag willen voorkomen! 

Bepaal vooraf wat je nodig hebt

Weet je van te voren al welke spullen je graag wilt aanschaffen? Schrijf dit dan op met de bijpassende eisen en specificaties. Laat deze lijst bijvoorbeeld ook aan een vriend of vriendin zien. Zo kan hij/ zij gedurende jullie dag shoppen, je eraan herinneren dat je bepaalde spullen niet nodig hebt en de verleiding even moet weerstaan. Verder kan je niet vergeten wat je nodig hebt en je gaat met een specifieker doel op pad. 

Prijzen vergelijken

Om niet belazerd te worden met Black Friday deals, is het handig om vooraf prijzen te gaan vergelijken. Wij raden je aan om hier het liefst al een paar dagen van te voren mee te beginnen. Zo kan je checken hoeveel de aanbieding op Black Friday verschilt met de originele prijs. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de site ‘Tweakers’, hierbij kan je de prijzen van apparatuur van de afgelopen maanden checken. 

Winkel online

Het is verstandig om online te gaan winkelen, omdat je zo doelgerichter te werk gaat. Je wordt niet zo overweldigd door alle aanbiedingen, zoals in bijvoorbeeld de stad. Zo is het niet verstandig om doelloos te gaan scrollen op het internet, maar juist om specifieke zoekopdrachten op te zoeken. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*