Laagste prijsgarantie: zo krijg je écht de laagste prijs

MediaMarkt, Hornbach, Expert, Jumbo… zomaar wat merken die een laagste prijsgarantie hanteren. Dat klinkt als kassa, maar hoe werkt de laagste prijsgarantie nu precies? Wanneer is het toch niet zo voordelig?

TL;DR: lees altijd de voorwaarden volledig.

Wat houdt een ‘laagste prijsgarantie’ precies in?

Een ‘laagste prijsgarantie’ betekent dat de retailer belooft de laagste prijs voor een product aan te bieden. Als je het product elders goedkoper vindt, krijg je het verschil terug. Deze garantie is een marketingstrategie waarbij de retailer zich verplicht om concurrerende prijzen aan te bieden. Het helpt vertrouwen te wekken bij consumenten en moedigt hen aan om bij die winkel te kopen, in plaats van verder te zoeken.

Controleer altijd de voorwaarden van de laagste prijsgarantie, zoals de geldigheid van de prijsvergelijking, het tijdsbestek, en eventuele uitsluitingen. Dit helpt je te begrijpen wanneer en hoe je van deze garantie gebruik kunt maken.

Hoe maak ik aanspraak op de laagste prijsgarantie?

Als consument wil je weten hoe je je claim kunt indienen, je hebt er weinig aan als het veel tijd en moeite kost terwijl het om een goedkoop supermarktproduct gaat. Je kunt meestal aanspraak maken op de laagste prijsgarantie door gewoon een bewijs van de lagere prijs te tonen, zoals een advertentie of een online link.

Dat proces varieert per retailer. Sommige vereisen dat je de claim indient vóórdat je koopt, terwijl anderen het toestaan na aankoop. Controleer de specifieke stappen die de retailer heeft opgezet. Zorg ervoor dat je een duidelijke kopie of screenshot hebt van de lagere prijs en de details van de concurrerende winkel. Dien deze in bij de klantenservice van de winkel waar je hebt gekocht.

Welke producten komen in aanmerking voor de laagste prijsgarantie?

Oftewel: welke beperkingen gelden er? Niet alle producten komen in aanmerking voor de laagste prijsgarantie. Controleer de voorwaarden om te zien welke categorieën en merken zijn uitgesloten. Vaak zijn uitverkoopartikelen, producten met beperkte oplage, en speciale promoties uitgesloten van de laagste prijsgarantie. Dit helpt retailers om hun marges te beschermen op specifieke producten.

Lees, wederom dus, de kleine lettertjes van de garantie voordat je koopt. Dit voorkomt verrassingen als je denkt aanspraak te kunnen maken op de garantie.

Hoe lang is de laagste prijsgarantie geldig?

Voorkom dat je de garantie misloopt omdat je te traag reageert. De geldigheidsduur van de laagste prijsgarantie varieert, maar meestal moet je de lagere prijs binnen een bepaalde periode na aankoop melden, bijvoorbeeld binnen 14 dagen. Deze periode kan verschillen per retailer en is vaak bedoeld om consumenten aan te moedigen snel te kopen, terwijl ze toch enige zekerheid bieden. Het tijdsbestek zorgt ervoor dat de garantie beheersbaar blijft voor de retailer. Noteer de aankoopdatum en markeer in je agenda wanneer de garantietermijn verloopt. Dit helpt je om binnen de juiste periode te handelen.

Wat gebeurt er als een concurrent een product voor een lagere prijs aanbiedt na mijn aankoop?

Veel laagste prijsgaranties dekken prijsdalingen die binnen een bepaalde periode na aankoop plaatsvinden. Logisch, want de markt is continu in beweging. Je kunt een verzoek indienen voor een terugbetaling van het prijsverschil. Dit beleid helpt je als consument vertrouwen te winnen in je aankoopbeslissing en moedigt je aan om niet eindeloos te blijven wachten op een mogelijke prijsdaling. Vergelijk het met de markt: in de ochtend zijn die meloenen duurder dan in de middag als de markt sluit en de fruithandelaar van zijn waren af moet.

Houd de prijzen van je aankopen in de gaten, ook na aankoop. Als je een lagere prijs ziet binnen de garantieperiode, neem dan contact op met de winkel om het verschil terug te krijgen.

Geldt de laagste prijsgarantie ook voor online aankopen?

Veel retailers bieden de laagste prijsgarantie ook voor online aankopen, maar de voorwaarden kunnen verschillen van die in de winkel. Online aankopen vallen vaak onder dezelfde garanties, maar het proces voor het indienen van een claim kan eenvoudiger of juist complexer zijn, afhankelijk van de retailer. Dit hangt af van hoe goed de retailer zijn online klantenservice heeft ingericht.

Lees de garantievoorwaarden voor online aankopen zorgvuldig door. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie en bewijs hebt voordat je een claim indient.

Praktische tips om geen miskoop te doen en nooit teveel te betalen

 1. Vergelijk altijd prijzen: Gebruik prijsvergelijkingswebsites en tools om de prijzen van verschillende retailers te vergelijken voordat je een aankoop doet.
 2. Lees de voorwaarden: Controleer altijd de voorwaarden van de laagste prijsgarantie, inclusief uitsluitingen en de geldigheidsduur.
 3. Bewaar je bonnetjes: Houd je aankoopbewijzen goed bij, zodat je ze snel kunt indienen als je een claim wilt maken.
 4. Houd de prijzen in de gaten: Check na je aankoop regelmatig de prijzen van je producten bij andere retailers om te zien of er een lagere prijs beschikbaar is.
 5. Vraag om korting: Als je een lagere prijs vindt, neem dan contact op met de klantenservice van de winkel waar je het product hebt gekocht en vraag om de prijsaanpassing.
 6. Gebruik prijsalerts: Stel prijsalerts in op verschillende websites zodat je een melding krijgt wanneer de prijs van een product daalt.

Met deze tips en antwoorden op veelvoorkomende vragen ben je beter voorbereid om te profiteren van laagste prijsgaranties en om ervoor te zorgen dat je nooit te veel betaalt voor je aankopen.

Laagste prijsgarantie MediaMarkt voorwaarden

Bron: MediaMarkt.be geraadpleegd 12 juni 2024:

Wanneer je hetzelfde toestel goedkoper vindt bij één van onze concurrenten, passen wij onze prijzen aan én betalen we je het verschil terug.

Om van onze laagste prijsgarantie te kunnen profiteren, dien je te voldoen aan volgende voorwaarden:

 • Meld de laagste prijs van de concurrent binnen de 14 dagen na je aankoop
 • Geef een geldig schriftelijk bewijs van de lagere prijs bij de concurrent af in één van onze fysieke verkoopunten in België
 • De concurrent moet gelegen zijn binnen een straal van 25 km rond de MediaMarkt van aankoop
 • De laagste prijsgarantie is niet geldig voor soldenaanbiedingen of uitverkopen
 • MediaMarkt behoudt zich het recht om een prijscontrole door te voeren
 • De laagste prijsgarantie geldt voor online aanbiedingen van de concurrent als die het product in stock heeft
 • Schriftelijk bewijs leveren aan MediaMarkt-winkel of online met de datum van de actie

Lees verder op mediamarkt.be/nl/service/klantenservice/advies-hulp-bij-kiezen

Laagste prijsgarantie Jumbo voorwaarden

Per 11 december 2023 neemt Jumbo afscheid van de laagste prijsgarantie.

Laagste prijsgarantie Hornbach voorwaarden

Bron: Hornbach.nl 12 juni 2024:

Bij HORNBACH hebben we dag in, dag uit de aller-, aller-, allerlaagste prijs. Aanbiedingen? Daar doen we niet aan. Geen korting. Geen lokkertjes. Geen onzin. Want laten we even eerlijk zijn: wie korting geeft, is normaal gesproken gewoon te duur. Zo simpel is het. Onze lage prijzen gelden 365 dagen per jaar. Je mag al onze 120.000 artikelen erop natrekken. Kijk, zo kun je jouw project voordelig starten, wanneer je maar wilt! En mocht je op wonderbaarlijke wijze tóch ergens een lagere prijs vinden? Dan bieden wij dat product metéén voor dezelfde prijs aan. En omdat jij zo scherp bent, krijg je het bij ons nog eens min 10% voor je tip. Hand erop. Wist je dat je zelfs geld kunt verdienen tijdens je project? De laagste prijsgarantie geldt namelijk ook ná je aankoop.

Kortom, met onze laagste prijsgarantie houd je geld over voor andere leuke dingen. Als je voor je project maar naar HORNBACH gaat. Meer, dankzij onze laagste prijsgarantie.

Prijsgarantie aanvragen – Zo werkt ’t:

Stap 1: Bekijk onze richtlijnen en meld de door jou gevonden prijs:

Gebruik bij online bestellingen ons prijsgarantieformulier.

Heb je het artikel direct in de bouwmarkt gekocht of onze service “Reserveren & Afhalen” gebruikt? Kom dan langs in de vestiging.

Stap 2: We controleren de prijs zo snel mogelijk.

Stap 3: Als alles klopt, krijg je het bedrag direct terugbetaald via dezelfde betaalwijze die gebruikt is in de online bestelling. Mocht je de online bestelling betaald hebben in de bouwmarkt, dan storten wij het bedrag terug op je rekeningnummer.

Lees verder op https://www.hornbach.nl/services/laagste-prijsgarantie/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*